چگونه استعداد خود را کشف کنیم؟
چگونه استعداد خود را کشف کنیم؟
یکی از مهمترین چالش های ما در طول زندگی، کشف استعدادهایمان برای حرکت در مسیر رشد وموفقیت است. مسیری که برای آن ساخته شده ایم. اما تعریف درست از استعداد چیست؟ و چطور استعداد های نهفته درونمان را کشف کنیم؟ برای جواب دادن به این سوالات ابتدا باید تعرف دقیقی از استعداد داشته باشیم.
اغلب « استعداد » را با « هوش » اشتباه میگیریم! در حالی که استعداد به معنای توانایی و مهارت ویژه درزمینه های مختلف است به طوری که برای یادگیری این مهارت کمترین وقت و انرژی صرف شود.
مثلا اگر برای یادگیری یک مهارت ده روز زمان لازم باشد شخصی که استعداد زیادی درآن زمینه داشته باشد در کمتر از مدت تعیین شده مهارت را کسب می کند.
شما ممکن است برخی استعدادهای خود را بشناسید اما احتملا با تعداد زیادی از آن ها هنوز آشنا نشده اید. یا هنوز آنها را درون خود کشف نکرده اید. این مقاله به شما کمک میکند تا بدانید چطور می توان استعداد های خود را کشف کرد؟!
اولین گام این است که خودتان را باور داشته باشید
همه ی انسان ها در زمینه های مختلفی استعداد دارند اما ممکن است این استعداد را پیدا نکرده باشند. بنابر این اگر شما هم هنوز به موفقیتی که در ذهن دارید نرسیده اید، عوامل مختلفی میتواند سد راه شما قرار گرفته باشد، پس عوامل تاثیرگذار دیگر را بررسی کنید و ایمان به توانایی خود را از دست ندهید.
دومین گام سفر به دوران کودکی است
کودکان به روش های مختلفی استعداد های خود را بروز می دهند. از طریق بازی ها، نقاشی ها و علاقه مندی ها می توان الگویی برای کشف استعدادها به دست آورد.
از کودکی به چه سبک بازی هایی علاقه مند بوده اید؟ چه کاری را بهتر انجام میدادید؟
با جستجو در خاطرات کودکی و پرسش از پدر و مادر، دوستان و افرادی که دوران کودکی شما را به خاطر دارند، الگویی از دوران کودکی به دست آورده تا علاقه و استعدادتان را باهم هماهنگ کنید.
سومین گام کشف علاقه های واقعی و کاذب است
بسیاری از ما به سبب قرار گرفتن در جمع های مختلف و فضاهای اجتماعی گوناگون علاقه مندی هایی را دنبال می کنیم که بعد از گذشت زمان، ارزش خودرا برایمان از دست می دهند و تصور می کنیم از ابتدا هم به این فعالیت علاقه مند نبوده ایم.
دقت داشته باشید، اگر فعالیتی واقعا مورد علاقه شما باشد هیچ مانعی نمی تواند جلوی انجام دادن آن کار را بگیرد.
بنابراین اگر برای کاری انگیزه ی کافی ندارید یا با کوچکترین موانع، آن را کنار گذاشته و سراغ فعالیت دیگری می روید، احتمالا این فعالیت علاقه ی واقعی شما نیست!!
فعالیت های مورد علاقه ی خودرا با استعدادهایتان تطبیق داده تا در مسیر درستی گام بردارید.
اگر هنوز علاقه ی واقعی خود را پیدا نکرده اید بهتر است از تست های موجود مانند تست هوش گاردنر ، پکیح استعدادیابی ، تست بندر گشتالت ویا سایر تست های روانشناسی استفاده کرده و یا تجربیات خود را گسترش دهید.
چهارمین گام، خود را در آیینه ی دیگران ببینید
اطراف خود را ببینید، از بین دوستان و افراد خانواده و نزدیکان، کسانی هستند که شما را به خوبی می شناسند و بدون اغراق می توانند استعداد ها و مهارت های شما را به خودتان نشان دهند و به عبارتی شما می توانید در آیینه ی آنها خود را ببینید و استعداد و مهارت های خود را صادقانه دریابید.
از چند نفر که مورد اعتمادتان هستند بپرسید که مهترین مهارت شما را بیان کنند.
گام پنجم از تست های استعدادیابی غافل نشوید
برخی تست ها به ما کمک می کنند تا ابعاد و زوایای ناپیدای روح خود را بهتر ببینیم، و در کشف برخی استعدادها به ما کمک می کنند تا در مسیر درستی گام برداریم.
امروزه انواع مختلفی از تست ها و تحلیل های متناسب با شخصیت وجود دارد که نمونه هایی از این تست ها را در بخش تست های روانشناسی سایت میتوانید مشاهده کنید همچنین کمک گرفتن از مشاور هایی که در زمینه ی استعدادیابی مهارت بالایی دارند می توانند در کشف مسیر استعداد یابی همراه شما باشند.
تست های مختلفی مثل:
1) جانسون اوکانر: این تست به طور تخصصی روی استعداد های نهانی افراد تمرکز می کند و برای بزرگسالان طراحی شده، طبق این تست 12 گروه استعدادی وجود دارد شامل، استعداد کار با انگشتان دست، استعداد تشخیص صدا و موسیقی، رنگ شناسی، تجسم فضایی و درک ساختارها، ایده پردازی، تندخوانی، آینده نگری، تحلیل و استدلال، سیلوگرام(لغات و کلمات)، محاسباتی (کار کردن با اعداد)، حافظه طراحی، استعداد استقرایی.
2) تست هالند: این آزمون برای سنجش تمایلات شغلی افراد به کار می رود و به شش نوع تیپ شخصیتی تقسیم می شود که شامل: واقع گرا، جستجوگر، هنری، اجتماعی، جسور، متهور، سنتیو قراردادی است.
3) تست گاردنر: این آزمون به بررسی هوش کودکان معروف است، نظریه ی هوش چندگانه را مطرح می کند که شامل هوش موسیقیایی، منطق ریاضی، طبیعت گرا، هستی شناسی، بین فردی ، بدنی جنبشی، هوش تجسمی، کلامی و زبانی، هوش درون فردی می شود.
این آزمون برای افراد بالای ده سال طراحی شده و نوجوانان در آستانه ی انتخاب رشته هم می توانند از این تست استفاده کنند.
گام ششم از افراد سمی دوری کنید
تا جایی که می توانید از افرادی که سعی می کنند استعداد های شما را نادیده بگیرند دوری کنید.
خیلی از افرادی که به دنبال استعداد خود نرفتند، تلاش می کنند منکر این امر مهم در زندگی باشند و مانع حرکت افراد دیگر در مسیر استعدادیابی شوند.
گام هفتم رویاهای خود را دنبال کنید
رویاها راهنماهای خوبی برای کشف استعداد هستند و در اصل شما رویایی هستید که در ذهن خود مجسم می کنید.
افرادی که موفق به کارهای بزرگی می شوند اغلب از رویا ساختن شروع کردند و بعد رویای خود را در واقعیت پیدا کردند. کشف استعداد درونی شما رابطه ی مستقیمی با خیال پردازی های شما دارد.
کدام رویا می تواند شما را امیدوار کند؟ رویاهایتان را بنویسید و بعد از چند وقت فعالیت هایتان را در راه رسیدن به آن ها هدفمند کنید.
اما استعدادیابی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است
ما با کشف استعداد در کودکان به آن ها کمک می کنیم تا در دوران بزرگسالی مشکلات کمتری را تجربه کنند و به افراد موفق تری تبدیل شوند. بنابراین در کنار کمک به افزایش اعتماد به نفس کودکان باید به مقوله ی استعدادیابی هم اهمیت داده و آنها را در مسیر رسیدن به اهدافشان راهنمایی کنیم.
یکی از مهمترین فاکتور های پرورش کودکان ،کمک به افزایش اعتماد به نفس در آنهاست. کودکان از وقتی پا به دنیای ما می گذارند، شروع به یادگیری مهارت های مختلف می کنند. این مهارت های مختلف زندگی در شکل گیری اعتماد به نفس آنها نقش مهمی دارد. با بالاتر رفتن سن کودک، تاثیر اعتماد به نفس هم افزایش می یابد.
زمانی که کودک به اندازه ی کافی به خودش مطمئن باشد، احساس امنیت بیشتری می کند و می تواند به خودش برای یادگیری های جدید انگیزه دهد.
اگر به فکر افزایش اعتماد به نفس در کودکان نباشیم، با احساس عدم پذیرش و کمبود و ترس بسیاری رو به رو می شود و این امر در بزرگسالی و مسیر آینده ی او تاثیر زیادی دارد.
اما این مسئله در بزرگسالان متفاوت است، افراد زیادی هستند که در دهه های چهارم و پنجم زندگی استعداد خود را کشف کردند و به سمت اهداف خود حرکت کردند. پس خودتان را دست کم نگیرید و از همین الان شروع کنید.
اما انتظار نداشته باشید یک دفعه استعدادتان ظاهر شود! این شمایید که باید به دنبال کشف استعداد باشید.
نگاهی به استعداد های دیگران و توانایی هایی که به نظرتان جذاب هست بندازید. سعی کنید حداقل یکبار هم که شده این استعدادها را امتحان کنید و از منطقه ی امن خود خارج شده و تجربه های جدیدی کسب کنید.
انجام کدام کارها برایتان خیلی ساده است؟
برای انجام چه کاری به فکر و تحلیل زیادی نیاز دارید؟ به تجربیات خود نگاه کرده و دریابید که چه کارهایی برایتان ساده تر از چیزی است که دیگران می گویند.
کار های سخت را امتحان کنید:
به کار های سختی که عقب انداخته اید نگاه کنید. مثل سخنرانی در جمع یا کشیدن نقاشی یا نواختن موسیقی
افراد زیادی هستند کارهایی که در آن استعداد دارند را به دلیل سختی انجام دادنش هیچوقت انجام نداده اند.
یک لیست از کارهای سخت زندگی تهیه کنید و شروع کنید به انجام دادن آن ها تا استعداد گم شده ی خود را کشف کنید.
همه ی انسان ها در موارد متعددی استعداد دارند. اگر فکر می کنید در هیچ زمینه ای استعداد ندارید، احتمالا هنوز استعداد خود را کشف نکرده اید. بنابر این شاید بهتر باشد دوباره به مسیر زندگی خود نگاه کنید و ببینید در چه حوزه هایی موفق تر بوده اید.
پیروزی هایی که در زمینه های مختلف کسب کرده اید می تواند بیانگر استعدادهای شما باشد.
برای شناخت خودتان وقت بگذارید!
این مسئله تاثیر زیادی در کشف استعداد نهفته ی شما دارد. شناخت استعدادها و توانایی ها و علایق و ضعف های خود، کمک می کند انتخاب های بهتری در زندگی داشته باشید.
اجازه ندهید که شناخت ناکافی از خود، مسیر زندگی شما را مختل کند و جلوی رشد شما را بگیرد.
و در نهایت فراموش نکنید راه های مختلفی برای کشف استعداد وجود دارد و فراتر از این هفت گام می توانید به دنبال کشف استعداد و علاقه مندی خود رفته و مسیر زندگی رضایت بخش خود را پیدا کنید.
ما در سایت توران پکیج ها و تست های استعدادیابی مختلفی داریم تا شما را در راه رسیدن به اهداف و رویاهایتان یاری کنیم، همچنین مشاور های متخصص توران آماده راهنمایی شما برای کشف استعداد و رویاهایتان هستند.
با توران مسیر استعداد خود را کشف کنید و از راهنمایی و مشاور های تخصصی توران، برای رسیدن به رویاهایتان استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید